H._P._Lovecraft__498c4d261d1ae.jpg

H. P. Lovecraft Protiv svijeta, protiv života    

U eksplozivnom i promišljenom spoju, jedan od najkontroverznijih pisaca današnjice osvrće se na lik i djelo jednog od najkontroverznijih pisaca jučerašnjice, bacajući posve novo svjetlo na razloge Lovecraftove loše reputacije.

Cijena:

Osnovna cijena: 80 kn
Prodajna cijena: 64 kn
Popust: -16 kn

uvez

Howard Phillips Lovecraft bio je hipohondrični, opsesivno rasistični pustinjak i čovjekomrzac, već i za svoje vrijeme reakcionarnih i zastarjelih nazora. Čovjek koji je dijelio mudre književne savjete ali ih sam nije slijedio, često je proglašavan književno bezvrijednim psihopatom koji naprosto bilježi svoje košmare. Bez obzira na sve to, oko njegovog se djela posmrtno stvorio pravi kult koji do danas ne samo da nije oslabio, već sve više raste.

Michel Houellebecq doživio je svoju porciju raznih objeda, od onih književnih do onih koje se odnose na njegovu osobu. Unatoč tome, oko njegovog se djela stvara određena vrst kulta, a popularnost mu raste.

U eksplozivnom i promišljenom spoju, jedan od najkontroverznijih pisaca današnjice osvrće se na lik i djelo jednog od najkontroverznijih pisaca jučerašnjice, bacajući posve novo svjetlo na razloge Lovecraftove loše reputacije, pokazujući pri tom vlastitu erudiciju, inteligenciju, i osjećaj za psihologiju.

Uz Houellebecqovo viđenje, u Lovecraftov košmarni svijet možete zaviriti uz tri kraće priče: Snovi u vještičinoj kući, Iza zidova sna i On, prvi puta prevedene na hrvatski.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Michel Houellebecq Autor:
Broj stranica: 280 Broj stranica:
ISBN: 953-252-012-0 ISBN:
Prevoditelj: Milena Benini Prevoditelj:
Ilustrator: Milena Benini Ilustrator: