Narcis_i_Zlatous_498f4c1468c2b.jpg

Narcis i Zlatousti    

Narcis i Zlatousti studija je o različitim životnim putevima i različitim svjetonazorima Narcisa, redovnika i učenjaka, okrenutog isključivo duhovnom i Zlatoustog, umjetnika, koji svojim stvaralaštvom želi ovjekovječiti svjetovno i slaviti Boga kroz vidlj

Cijena:

Osnovna cijena: 49 kn
Prodajna cijena: 44 kn
Popust: -5 kn

uvez

Narcis i Zlatousti studija je o različitim životnim putevima i različitim svjetonazorima Narcisa, redovnika i učenjaka, okrenutog isključivo duhovnom i Zlatoustog, umjetnika, koji svojim stvaralaštvom želi ovjekovječiti svjetovno i slaviti Boga kroz vidljivo.

Različiti pristupi svijetu i životu, pa i Bogu, ne sprječavaju njihovo izuzetno prijateljstvo, smješteno u srednjovjekovne okvire. Hesse dokazuje da različitost ne mora razdvajati nego može pružiti nove poticaje i izrasti te obogatiti one koji su u stanju pojmiti da njihovo shvaćanje nije jedino moguće i prihvatljivo.

Roman je razrada jedne od središnjih preokupacija Hesseova stvaralaštva, motiva opreke između duhovne, misaone egzistencije i čulnog načina življenja, logosa i erosa, dokazujući da upravo opreke međusobnim suprotstavljanjem dovode do novih spoznaja i novih kvaliteta.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Hermann Hesse Autor:
Broj stranica: 288 Broj stranica:
ISBN: 953-6234-36-X ISBN:
Prevoditelj: Bojana Zeljko – Lipovšćak Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: