Psihologija_mogu_498f742f2a5bb.jpg

Psihologija moguće evolucije čovječanstva    

Ruski matematičar i mislilac P. D. Ouspensky, koji je formulirao filozofiju o četvrtoj dimenziji, što graniči sa zapadnjačkim racionalizmom i istočnjačkim misticizmom, bio je zaokupljen i problemima čovjekova bivstvovanja i njegova međuodnosa s univerzumo

Cijena:

Osnovna cijena: 70 kn
Prodajna cijena: 56 kn
Popust: -14 kn

uvez

Ruski matematičar i mislilac P. D. Ouspensky, koji je formulirao filozofiju o četvrtoj dimenziji, što graniči sa zapadnjačkim racionalizmom i istočnjačkim misticizmom, bio je zaokupljen i problemima čovjekova bivstvovanja i njegova međuodnosa s univerzumom.

Poslije susreta s Gurdjieffom, 1915. godine, počinje se baviti praktičnim studijem metoda razvitka čovjekove svijesti.

Psihologija koju Ouspensky razmatra u ovim uvodnim predavanjima postoji već tisućama godina u različitim oblicima i, za razliku od moderne psihologije, proučava čovjeka iz perspektive onoga što on može postati. Jednom kada čovjek shvati koliko malo može kontrolirati svoje reakcije na vanjske okolnosti i unutarnje podražaje, mogao bi poželjeti pronaći način kako se osloboditi ovog mehaničkog načina življenja.

Ouspensky opisuje kako čovjek mora istovremeno raditi na svom znanju i svom postojanju kako bi otkrio unutarnje jedinstvo, te razlog zašto ga je (iako njegov razvoj ovisi o vlastitim nastojanjima) vrlo teško postići bez vodstva "Škole".

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: P. D. Ouspensky Autor:
Broj stranica: 118 Broj stranica:
ISBN: 953-6996-42-1 ISBN:
Prevoditelj: Mario Jović Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: