Siddhartha_498f801f011ff.jpg

Siddhartha    

Znanje se može priopćiti, mudrost ne. Može se naći, može se živjeti, može se njome biti nošen, može se njome činiti čuda, ali reći i naučavati je, nije moguće. Istina se može izgovoriti samo ako je jednostrana. Jednostrano je sve što se može misliti i izr

Cijena:

Osnovna cijena: 80 kn
Prodajna cijena: 64 kn
Popust: -16 kn

uvez

Hesse je poticaj za Siddharthu našao u razdoblju nastanka budizma. Mada je Indija bila njegovom inspiracijom i premda je njegovo djelo svakako ne samo Indijska pjesma, nego i svojevrsna oda Indiji, Siddhartha nije samo priča o Indiji. Siddhartha je i priča o čovjeku.

Siddhartha je odrastao kao sin brahmana, pripadnika najviše indijske kaste. Čitavo su njegovo djetinjstvo i mladenaštvo bili priprema za preuzimanje uloge svog oca, koje je pak naslijedio svog oca, i tako redom u prošlost. No, Siddhartha nije siguran želi li i on slijediti put svojih predaka.

Ovo je roman o odrastanju i traganju za vlastitim identitetom. Roman o sukobu generacija i odnosu između očeva i sinova. Roman istovremeno o prijateljstvu koje je trajalo godinama i koje nikad zapravo nije prestalo, usprkos svim razmimoilaženjima mišljenja i stavova. Na kraju, roman je to i o odnosima muškarce i žene. Iznad svega, ipak, to je slojevito djelo, koje je teško opisati u nekoliko rečenica, čije se sve razine ne mogu otkriti jednim čitanjem.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Hermann Hesse Autor:
Broj stranica: 192 Broj stranica:
ISBN: 953-6234-17-3 ISBN:
Prevoditelj: Truda Stamać Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: