Stepski_vuk_498f83d901b48.jpg

Stepski vuk    

Natrag uopće ne vodi nijedan put, ni k vuku, ni k djetetu. Na početku ništa nije stvoreno ni nedužno ni bezazleno; već je sve, pa i ono naoko najjednostavnije, opterećeno krivnjom, rascijepljeno, ubačeno u prljavu bujicu postojanja. Put u nedužnost, u nes

Cijena:

Osnovna cijena: 90 kn
Prodajna cijena: 72 kn
Popust: -18 kn

uvez

Upravo je Stepski vuk vjerojatno vrhunac Hesseovog stvaralaštva, svojevrstan psihoanalitički dnevnik i intimna ispovijed. Autor izlaz iz osobnog kaosa traži u djelu izrazite smionosti i značaja. Harry Haller, junak romana i piščev svojevrsni duhovni dvojnik, koji u sebi sjedinjuje mnogobrojne probleme osvita modernog doba, nalazi se u sukobu sa samim sobom i svijetom koji ga okružuje.

Stepski vuk je romanizirana kritika moderne civilizacije, iz koje Harry stalno traži izlaz, bilo na koji način, makar i samoubojstvom. No, ovaj izlaz osjeća nelegalnim i suviše jednostavnim, pa nastoji naučiti živjeti.

Iz recenzije prof. dr. Viktora Žmegača
Riječ je o najpoznatijem Hesseovu romanu u prijevodu naše vrsne prevoditeljice, pokojne Vere Čičin-Šain. Prevoditeljica je i ovom poslu prišla s odgovornošću koja je pratila cijeli njezin rad. Odlična u poznavanju njemačkog i hrvatskog jezika, uspjela je pružiti prijevod koji nije samo korektan; on je i rezultat produbljena truda da se primjereno izraze sve stilske odlike originala. Treba poželjeti da taj prijevod i nadalje nalazi što više čitatelja.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Hermann Hesse Autor:
Broj stranica: 256 Broj stranica:
ISBN: 953-6234-20-3 ISBN:
Prevoditelj: Vera Čičin - Šain Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: