Sun__ani_sat_499000b18d1d4.jpg

Sunčani sat    

Leonie Kuyper, siromašna razvedena prevoditeljica, ide na pogreb svoje najbolje prijateljice Roos, koja je navodno umrla od sunčanice. Roos ostavlja sav svoj posjed Leonie, pod uvjetom da se ona brine za njezine mačke.

Cijena:

Osnovna cijena: 140 kn
Prodajna cijena: 112 kn
Popust: -28 kn

uvez

Leonie Kuyper, siromašna razvedena prevoditeljica, ide na pogreb svoje najbolje prijateljice Roos, koja je navodno umrla od sunčanice. Roos, elegantna, s gomilom skupe odjeće, puno imućnija nego što to njezina plaća laborantice dozvoljava, ostavlja sav svoj posjed Leonie, pod uvjetom da se ona brine za njezine mačke.

Na početku zbog mačaka, a kasnije iz vlastitih pobuda, Leonie se sa svojom preminulom prijateljicom na koncu gotovo potpuno poistovjeti. Malo pomalo na vidjelo izlazi sve više aspekata Roosinog života, o kojima Leonie nije imala pojma, i mogućnost, da Roosina smrt možda i nije prirodna, postaje sve vjerojatnija. Sunčani sat u dvorištu farmakološkog laboratorija, brod-kuća usidren u zabačenim vodama između nizozemskih poldera, neočekivani nalaz u ormaru gostinjske sobe – i Leonie otkriva nepoznati život svoje prijateljice te tajnu koja se skriva iza njezine zagonetne smrti na plaži.

Majstorskim potezima i s laganim ironičnim odmakom Maarten `t Hart vodi čitatelja kroz radnju, koja, osim obligatnih krivih tragova i ostalih komponenti kriminalnog romana, izvrsnim prikazom psihologije protagonistice pokazuje i mnoge komponente psihološkog romana, a sve to na napet, i u najvećoj mjeri zabavan način.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Maarten ' T Hart Autor:
ISBN: 953-6996-79-0 ISBN:
Prevoditelj: Maja Weikert – Lozica Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: