Tantra___duhovno_4991651050354.jpg

Tantra - duhovnost ljubavi    

Tantra je kult ekstaze, osobna religija, zasnovana na mističnom iskustvu radosti, a ne na utvrđenim dogmama. Za tantriste je seks sve, to je bogoslužje, ono što daje energiju i život. Tantrička umjetnost, književnost i religijski obredi slave seks. Oni ni

Cijena:

Osnovna cijena: 48 kn
Prodajna cijena: 43 kn
Popust: -5 kn

uvez

Tantra je kult ekstaze, osobna religija, zasnovana na mističnom iskustvu radosti, a ne na utvrđenim dogmama. Za tantriste je seks sve, to je bogoslužje, ono što daje energiju i život. Tantrička umjetnost, književnost i religijski obredi slave seks. Oni nisu asketi, oni afirmiraju život. Uče otkrivanju božanskoga kroz uzdizanje ljudskoga. Koriste sva čula, um i duh kako bi dostigli mistične vrhunce.

Tantristi su seksualni jer vjeruju da se u seksualnom sjedinjenju čovjek najviše približava blaženstvu sjedinjenja s božanskim. Prema ortodoksnoj tantri, uspješan se obred postiže sjedinjenjem individualnog bića s kozmičkim bićem. Kako poetski kažu, kapljica se sjedinjuje s oceanom. Tantrička praksa se mijenja od pojedinca do pojedinca, od zemlje do zemlje, od razdoblja do razdoblja, ali svaki učenik koristi meditaciju i rituale koji uključuju sva čula da bi razvili naviku duhovnog blaženstva.

Tantra se mora živjeti da bi se u potpunosti razumjela. Ona obećava proširenje života – preobrazbu normalne ljudske svijesti i energije u transcendentalnu mudrost i vitalnost.

Knjiga je dostupna i u kolekcionarskom, tvrdom, uvezu.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Autor: Simon E. Phillips Autor:
Broj stranica: 160 Broj stranica:
ISBN: 978-953-252-049-1 ISBN:
Prevoditelj: Krešimir Maligec Prevoditelj:
Ilustrator: Opis & ZG naklada Ilustrator: